Следвайте Гласове в ТелеграмСлужбата за военно контраразузнаване на Германия разследва съобщенията,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСлужбата за военно контраразузнаване на Германия разследва съобщенията,
Коментари Харесай

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети Таурус е автентичен

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Службата за военно контраразузнаване на Германия проверява известията, че съветски служби са прехванали диалог сред офицери от Бундесвера за крилатата ракета " Таурус ". Говорител на Федералното министерство на защитата изясни, че въпросът се проверява. Твърди се, че диалог сред офицери от Бундесвера за възможни доставки на " Таурус " за Украйна е бил прехванат от Русия, оповестява Дойчландфунк.

Германия възнамерява да взе участие в терористичен акт против Кримския мост с ракети " Таурус "

Не беше допустимо да се каже нищо за наличието на явно прихванатата връзка. Според известия от няколко медии съветската държавна телевизия RT е разгласила през вчерашния ден запис на диалог сред висши офицери от военновъздушните сили. Твърди се, че полемиката е била съсредоточена върху възможното разполагане на " Таурус " в Украйна. Въпреки това канцлерът Олаф Шолц до момента е изключвал предаването на оръжейната система на страната.

Председателят на парламентарната комисия за надзор декор Ноц прикани за изцяло следствие. Политикът от Зелените съобщи пред Redaktionsnetzwerk Deutschland, че в случай че историята се удостовери, това ще бъде извънредно спорен развой. Освен това поражда въпросът дали става въпрос за систематичен проблем в региона на сигурността.

Записът е с дълготрайност към половин час и в него високопоставени офицери от военновъздушните сили разискват в детайли по какъв начин немските крилати ракети " Таурус " могат да бъдат ситуирани в Украйна. Очевидно става въпрос за запис на телефонна конференция и специалистите считат, че той е достоверен, написа по тематиката " Шпигел ".

Подслушвани ли са военните? Тайната работа на Бундесвера MAD сега проверява този въпрос с цялостна мощ. Всеки, който слуша записа, незабавно схваща какъв брой взривоопасен е въпросът: офицерите разискват, наред с други неща, цели, които Украйна теоретично би могла да унищожи с " Таурус ". Споменава се стратегически значимият мост към Кримския полуостров.

Канцлерът Шолц удостовери тази седмица, че е изрично срещу доставката на крилати ракети " Таурус ".

Шолц отхвърля доставката на ракети " Таурус " на Киев: Ще предотвратим война сред Русия и НАТО

Офицерите са били много небрежни по време на срещата си: употребявали са относително лесната за подслушване платформа WebEx. Като се има поради взривоопасният темперамент на тематиките, в този случай е трябвало да се употребява криптирана линия. И е допустимо случаят да ескалира.

WebEx се употребява постоянно от немските въоръжени сили и Министерството на защитата. Сега главният въпрос е: дали съветските служби са могли да получат още повече вътрешна информация? Това би било неуспех, изключително в актуалната обстановка, написа още " Шпигел ".

В. " Велт " твърди, че записът на диалога се популяризира в Бундесвера. Няколко военни са говорили пред изданието и са декларирали, че записът е достоверен.

Друг немски вестник - " Билд ", показва, че има доста аргументи да се допуска, че записът на диалога е достоверен, даже и Бундесверът да не удостоверява тази информация. Изданието също по този начин отбелязва, че един от участниците в срещата е бил в Сингапур - хотелската му стая може да е била подслушвана, телефонът му да е бил хакнат или да е бил обвързван с незащитена мрежа.

В записа четирима " офицери от Бундесвера " разискват опциите на крилатата ракета " Таурус ". По-специално, в диалога се допуска, че дружно с тези ракети в Украйна ще би трябвало да бъде изпратен и немски боен личен състав.

Освен това събеседниците приказват за вероятен удар с ракети " Таурус " по Кримския мост. Според участниците в диалога офанзива с потребление на дребен брой ракети евентуално няма да унищожи моста.

Изданието назовава " явно " догатката, че записът е изработен от съветските разследващи служби или от " някой от техните сътрудници ". Според " Билд " Бундесверът се пробва да ограничи вредите от появяването на диалога в мрежата. По-специално, сметките в обществената мрежа X (бивш Twitter), които са популяризирали диалога, са били изтрити.

 

Инфо: " 24 часа ", dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР